Shoarmaschotel met rijst

Hoofdgerecht voor 2 á 3 personen personen

Benodigdheden  

Bereiding

 

300 g sperziebonen

1/2 gele en een 1/2  rode paprika
1 middelgrote prei
1 grote ui
1 teentje knoflook
150 g snelkookrijst.
400 g shoarmareepjes
1 1/2 eetlepel olie of boter
1-2 theelepels sambal (2 voor erg heet) (of een grote lombok ontpitten en fijnsnipperen,)
50 g vliespinda's
150 g tauge
Takje selderij voor de afgarnering.
1 goudbouillontablet

 

.Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukken. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Was de prei en snijd hem in ringen. Maak de grote ui schoon en versnipper hem. Pel de knoflook. Kook de sperciebonen 10 minuten in ruim water (kookwater bewaren).
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Braad intussen het vlees aan in de olie of boter.Voeg op het laatst de gesnipperde ui toe.
Voeg de paprika en de prei toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg 1/4 liter van het kookwater van de sperziebonen,
de sperziebonen en de sambal toe en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep de tauge en de pinda's erdoor en warm het gerecht nog 2 tot 3 minuten door.
Serveer met de rijst. Doe voor de heaters wat sambal manis op tafel.
 
Ik heb het gerecht onlangs voor ons gemaakt. Weer eens wat anders op tafel.
 
Eet smakelijk
Theo