Shoarmaschotel met rijst Hoofdgerecht voor 2 á 3 personen personen |
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
300 g sperziebonen
1/2 gele en een 1/2 rode
paprika
1 middelgrote prei
1 grote ui
1 teentje knoflook
150 g snelkookrijst.
400 g shoarmareepjes
1 1/2 eetlepel olie of boter
1-2 theelepels sambal (2 voor erg
heet) (of een grote lombok ontpitten en fijnsnipperen,)
50 g vliespinda's
150 g tauge
Takje selderij voor de afgarnering.
1 goudbouillontablet
|
.Maak de boontjes
schoon en snijd ze in stukken. Maak de paprika schoon en snijd hem in
stukken. Was de prei en snijd hem in ringen. Maak de grote ui schoon
en versnipper hem. Pel de knoflook. Kook de sperciebonen 10
minuten in ruim water (kookwater bewaren).
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Braad intussen het
vlees aan in de olie of boter.Voeg op het laatst de gesnipperde ui
toe.
Voeg de paprika en
de prei toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg 1/4 liter van het
kookwater van de sperziebonen,
de sperziebonen en
de sambal toe en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep de
tauge en de pinda's erdoor en warm het gerecht nog 2 tot 3 minuten
door.
Serveer met de
rijst. Doe voor de heaters wat sambal manis op tafel.
Ik heb het gerecht
onlangs voor ons gemaakt. Weer eens wat anders op tafel.
Eet smakelijk
Theo
|