Varkenshaas met Paksoi en Lychees

Een recept van tv kok Rudolph van Veen

Benodigdheden  

Bereiding

·  2 varkenshazen

·  4 lente uitjes

·  1 paksoi

·  100 g lychees

·  2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
Voor de zoetzure saus:  

·  1, 5 dl water

·  3 eetlepels witte wijn

·  sap van 1 citroen

·  80 g suiker

·  0,5 theelepel zout

·  0,5 theelepel kurkuma

·  schil van halve citroen in reepjes

·  1 eetlepel aardappelmeel

 

Snijd de varkenshazen in plakjes. Maak de lente uitjes en paksoi schoon, Snijd de lente uitjes in ringetjes en de paksoi in repen. Pel de lychees. Breng voor de saus alle ingrediënten, behalve het aardappelmeel, al roerend aan de kook en laat 1 minuut door koken. Leng het aardappelmeel aan met wat water en bind hiermee de saus. Verhit de olie in de wok. Wok de plakjes varkenshaas tot ze hun roze kleur verloren hebben en schep ze uit de pan. Voeg de repen paksoi, de ringetjes lente ui en de lychees toe en wok ca. 2 minuten. Voeg de plakjes vlees en de saus toe en laat nog 1 minuut samen pruttelen.

Bestrooi de wok schotel eventueel met een ‘topping’ van:
Stukjes mango, rode paprika met gehakte macadamianoten en koriander.
Of
Fijngesneden rode kool, ringetjes lente-ui met tuinkers en sesamzaad