Varkenshaas met Paksoi en Lychees Een recept van tv kok Rudolph van Veen |
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
·
2 varkenshazen ·
4 lente uitjes ·
1 paksoi ·
·
2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
·
1, ·
3 eetlepels witte wijn ·
sap van 1 citroen ·
·
0,5 theelepel zout ·
0,5 theelepel kurkuma ·
schil van halve citroen in reepjes · 1 eetlepel aardappelmeel
|
Snijd
de varkenshazen in plakjes. Maak de lente uitjes en paksoi schoon, Snijd
de lente uitjes in ringetjes en de paksoi in repen. Pel de lychees.
Breng voor de saus alle ingrediënten, behalve het aardappelmeel, al
roerend aan de kook en laat 1 minuut door koken. Leng het aardappelmeel
aan met wat water en bind hiermee de saus. Verhit de olie in de wok. Wok
de plakjes varkenshaas tot ze hun roze kleur verloren hebben en schep ze
uit de pan. Voeg de repen paksoi, de ringetjes lente ui en de lychees
toe en wok ca. 2 minuten. Voeg de plakjes vlees en de saus toe en laat
nog 1 minuut samen pruttelen.
|